Laat ik voorop stellen dat ik dit blog absoluut niet schrijf om discussies uit te lokken, want welke keuze je ook maakt als aanstaande ouders, ik respecteer jouw keuze. (elke discussie gerelateerde reactie zal ik daarom per direct verwijderen)

Persoonlijk houd ik ervan om mijn eigen onderzoek te doen voordat ik een belangrijke beslissing neem. Maar niet iedereen houdt daarvan en doet dat graag, en dat is prima. Daarom help ik je een beetje op weg. Alle informatie die ik deel is gewoon te vinden op internet. Ik heb overal een bronvermelding bijgedaan.

Omdat het een lang verhaal is, start ik met de hoofdlijnen van deze blog.

Mijn conclusie is dat je heel goed alle voors en tegens van de vaccinatie moet afwegen. Hoe groot is de kans dat jij het virus krijgt en er heel ziek van wordt? En hoe groot is jouw wens om een gezond kindje ter wereld te brengen? Voel heel goed in jezelf wat jouw intuïtie je verteld. Twijfel je? Je kunt het altijd nog even afwachten totdat je zeker van je keuze bent. Beter 100% achter een keuze staan, dan dat je twijfelt en later spijt hebt…

Mijn advies is om de vaccinatie uit te stellen tot na de geboorte van jouw baby. Ook als je nog niet zwanger bent. Er is onvoldoende bekend over de gevolgen van de vaccinatie bij het hebben van een kinderwens, zwangerschap en tijdens de periode van borstvoeding. Wil jij borstvoeding gaan geven? Wacht dan tenminste tot je daarmee klaar bent.

Waarom? Omdat er niet bekend is wat de effecten van de vaccinatie zijn. Er zijn gevallen bekend waarin er geen korte termijn gevolg was. Er zijn ook gevallen bekend waarin een baby overleden is doordat zijn moeder tijdens de borstvoedingsperiode de vaccinatie heeft gehad en schadelijke stofjes via de borstvoeding aan het kind doorgaf.

Niemand weet op dit moment nog wat de vaccinatie doet. Er wordt gezegd dat je veilig de vaccinatie kunt nemen als je een kinderwens hebt, zwanger bent of borstvoeding geeft door onze overheid. Maar hoe zeker kunnen zij dit weten? Zij denken, of zij gaan er van uit dat de vaccinatie geen schadelijke gevolgen heeft. En daarom kun je, volgens hen, de vaccinatie veilig nemen.

Intentie is de sleutel en kies jij ervoor om de vaccinatie wel te nemen, dan ondersteun ik jou met liefde in het zetten van de juiste intentie hierbij. Je kunt dit ook heel simpel zelf doen door energetisch bij te sturen dat deze vaccinatie jouw voortplantingsorganen niet zal beïnvloeden. Bescherm jouw voortplantingsorganen met Gouden Licht (en ook die van jouw partner).

Universele hulp inschakelen – De spirituele kant van dit alles

Oké, jij kiest ervoor om de vaccinatie te nemen of je hebt deze al gehad.
Dan is het belangrijk om een intentie te gaan zetten.

Je hebt de vaccinatie gehad
In dit geval is het wijsheid om je voortplantingsorganen een flinke energetische opschoning te geven en daarna een healing met Gouden Licht. Zo maak je alles vrij voor jouw aanstaande kindje. Waarom dit nodig is? Omdat vele zielskinderen die nu geboren willen gaan worden, een hogere trilling hebben en deze matcht niet met de trilling van de vaccinatie in jouw lichaam.
Simpelweg schoon je alles op en vul je bij.

Dit doe je bijvoorbeeld ook met een babybed. Als het oudere kindje eruit gegroeid is, maak je het bedje schoon en verschoon je de lakentjes zodat een volgend kindje in een schoon bedje kan slapen.
Of met je auto, af toe de motorolie verversen vind je auto erg fijn! Het oude eruit en nieuwe erin.

Kun je dit opschonen en healen niet zelf? Vraag mij dan even om hulp, ik geef ook healingen op afstand en ik leer je met liefde hoe je dit zelf kunt doen.

Stap 1 Vanaf nu ga jij elke dag je lichaam vertellen dat jouw voortplantingsorganen vrij zijn van chemische stoffen en gezond genoeg om een gezonde baby te creëren.
Stap 2 Ook visualiseer je vanaf nu dagelijks Gouden Licht in jouw gehele buikgebied.
Jouw partner gaat hetzelfde doen zodat jullie trilling kan verhogen. Hoe mooi is dit om het samen te doen, zodat jullie nog dichter bij elkaar komen.

Je gaat de vaccinatie nog nemen
Stap 1 Bescherm jouw voortplantingsorganen met Gouden Licht en stap 2; zet de intentie dat de vaccinatie alleen bedoeld is om jou en anderen te beschermen tegen covid-19. De vaccinatie mag niets anders doen dan dat. Tijdens het zetten van de vaccinatie doe je dit en vraagt hulp aan eventuele Gidsen en Engelen om jouw intentie extra kracht bij te zetten.

Extra hulp nodig? Schakel mij of een andere healer in.

Jij kiest jouw werkelijkheid, dus wat kies je?

Ik heb wat research gedaan online en hieronder lees je mijn bevindingen. Daaronder leg ik je de spirituele kant uit en wat ervaringen die ik heb meegemaakt.

Korte research online
Ik heb online gezocht naar de verschillende vaccinaties en of ze veilig zijn tijdens een zwangerschap. Het RiVM meldt dat het nemen van de Pfizer en Moderna vaccinaties veilig is als je zwanger bent, omdat het mRNA vaccinaties zijn.
De vaccinaties van Jansen en AstraZenica zijn nog onvoldoende gegevens van bekend en deze adviseren ze daarom niet als je zwanger bent.

Het RIVM zegt:
“De vaccins van Pfizer en Moderna tegen zijn mRNA-vaccins. Op basis van de onderzoekgegevens en werking van deze vaccins, zijn er geen redenen om aan te nemen dat deze vaccins schadelijk zouden zijn bij gebruik in de zwangerschap. Inmiddels weten we dat in de Verenigde Staten 90.000 zwangere vrouwen zijn gevaccineerd met de mRNA-vaccins van Pfizer en Moderna. Er zijn daarbij geen ernstige bijwerkingen gemeld. Daarom is het advies aan alle zwangere vrouwen om – als zij hiervoor opgeroepen worden- zich te laten vaccineren.
Over de veiligheid van het vaccin van Janssen tijdens de zwangerschap is op dit moment nog onvoldoende bekend. Het vaccin van AstraZeneca wordt gebruikt voor mensen boven de 60 jaar.” Bron: Zwangerschap | RIVM

Dat zette mij aan het denken en ik ging naar de website van het CdC, van de Verenigde Staten.

Het CdC (Centers for Disease Control and Prevention) in de Verenigde Staten meldt echter dat zij nog niet zeker weten wat de gevolgen zijn van het vaccin tijdens de zwangerschap. Zij melden het volgende:

“Based on how these vaccines work in the body, experts believe they are unlikely to pose a risk for people who are pregnant. However, there are currently limited data on the safety of COVID-19 vaccines in pregnant people.” Bron: COVID-19 Vaccines While Pregnant or Breastfeeding (cdc.gov)

Hieruit maak ik zelf op, dat zij nog onvoldoende gegevens hebben over de bijwerkingen en gevolgen. In tegenstelling tot wat het RIVM meldt over het CDC. Maar volg vooral jouw eigen gevoel hierin.

Bijsluiters van Moderna en Pfizer
Uiteraard ben ik de bijsluiters gaan lezen, omdat ik duidelijke antwoorden wil hebben.

In de bijsluiter van het Moderna vaccin (te vinden online), staat het volgende:
Er is beperkte ervaring met het gebruik van het COVID-19 Vaccine Moderna bij zwangere vrouwen. Onderzoek bij dieren duidt niet op directe of indirecte schadelijke effecten voor de zwangerschap, de ontwikkeling van embryo/foetus, de bevalling of postnatale ontwikkeling (zie rubriek 5.3). Toediening van het COVID-19 Vaccine Moderna tijdens de zwangerschap mag uitsluitend worden overwogen wanneer de mogelijke voordelen opwegen tegen mogelijk risico voor de moeder en de foetus.

Zie je de laatste zin? Overweeg heel goed of de voordelen van deze vaccinatie opwegen tegen mogelijk risico.
De risico’s noemen ze niet bij naam en toenaam. Wel staat er in diezelfde bijsluiter dat de volgende bijwerkingen gemeld zijn;

Zeer vaak          Lymfadenopathie*, misselijkheid, braken, myalgie*, artralgie*, pijn op de injectieplaats, vermoeidheid, koude rillingen, koorts, zwelling op de injectieplaats

Vaak                   Erytheem en/of urticaria * op de injectieplaats, uitslag op de injectieplaats.

Soms                   Pruritus* op de injectieplaats

Zelden                 Acute perifere gelaatsparalyse *

Onbekend          Anafylaxie*, overgevoeligheid,

Dit zijn uiteraard bijwerkingen op korte termijn.

*Van de meeste bijwerkingen heb ik geen flauw idee wat het betekent. Dit heb ik uiteraard ook even opgezocht.
Lymfadenopathie zijn opgezette lymfeklieren.
De witte bloedcellen in uw halsklieren vermeerderen zich. Zij zorgen ervoor dat virussen of bacteriën niet verder uw lichaam in kunnen. Hierdoor zwellen de lymfeklieren op. U merkt dan opeens dat de klieren er zitten omdat ze zo groot zijn. Bron: Ik heb een vergrote lymfeklier in de hals | Thuisarts.nl

Myalgie is een medisch woord voor spierpijn.

Artralgie is gewrichtspijn.

Erytheem is roodheid van de huid doordat de bloedvaatjes eronder verwijden.

Urticaria zijn galbulten. (bron: Urticaria / Netelroos – Huidarts.com)

Pruritus is jeuk.

Acute perifere gelaatsparalyse is een verlamming in je gezicht. Dit kan na verloop van tijd weer rechttrekken, in sommige gevallen is dit blijvend. Let op! Dit zijn dezelfde signalen als een beroerte; hierbij is ook sprake van verlamming aan één kant van je lichaam. Je mondhoek kan gaan hangen, je oog, je wang. Bel daarom altijd direct 112.

Anafylaxie is een allergische reactie. Dit kan zich uiten in weinig klachten tot levensbedreigend.

Waaraan herken ik een anafylactische reactie?
Een anafylactische reactie kan ontstaan binnen een paar seconden tot een aantal uren na blootstelling aan de stof (het allergeen) waar je allergisch voor bent. Bij een anafylactische reactie zijn meerdere organen betrokken.

Een anafylactische reactie kan de volgende symptomen hebben:

 • Allergische reactie ogen, lippen en gezicht: jeuk en/of zwelling. Een metaalachtige smaak en/of jeuk in de mond
 • Allergische reactie huid: jeuk, warm en rood worden, netelroos, zwellingen
 • Allergische reactie maag- en darmkanaal: overgeven, last van krampen en diarree
 • Allergische reactie ademhaling: zwelling van de keel, benauwdheid, kortademigheid, hoesten, piepende ademhaling
 • Allergische reactie hart- en bloedvaten: zwakke pols, duizeligheid, bewusteloosheid, hartritmeverstoring (veel sneller of langzamer), een snelle bloeddrukdaling (in dit geval ziet men erg bleek)
 • Allergische reactie zenuwstelsel: onrust, gevoel van angst, licht gevoel in het hoofd.
  Bron: Anafylaxie | Alles over allergie

Borstvoeding
Over borstvoeding laat Moderna het volgende weten: “Het is onbekend of het COVID-19 Vaccine Moderna wordt uitgescheiden in moedermelk.”

Mijn conclusie is, dat als er onvoldoende bekend is, dat je het beter niet kunt doen.
Maar nogmaals, trek je eigen conclusie asjeblieft.
Mijn waarheid is niet jouw waarheid en zoals ik het zie, hoef jij het niet te zien.

Als je bijvoorbeeld met een klacht bij je huisarts komt en deze geeft je een recept voor een medicijn, ga je naar de apotheek. Die zal jou een aantal vragen stellen. Als er onvoldoende bekend is over wat het medicijn doet tijdens zwangerschap en borstvoeding, krijg je het niet eens mee. Uit veiligheid voor jou en je baby.

Ik heb ook de bijsluiter van het Pfizer vaccin opgezocht (ook te vinden online), hierin staat exact hetzelfde als in de bijsluiter van het Moderna vaccin als het gaat om of het veilig is bij zwangerschap en het advies.

Mijn conclusie
Mijn conclusie op dit moment is dat je beter kunt wachten met het nemen van de vaccinatie, omdat er onvoldoende gegevens bekend zijn over de langere termijn.
Er is ook niet bekend of het vaccin iets doet op de vruchtbaarheid. Omdat hier ook onvoldoende gegevens van bekend zijn, of er is geen vraag naar, hebben de fabrikanten van de vaccins hier niets over gemeld in de bijsluiters.
Je weet niet welke schade  het vaccin aan kan richten in jouw lichaam of zelfs in dat van je baby. Je kunt het ook geen 50/50 kans geven of het wel of geen schade aan zal richten, omdat niemand weet wat de lange termijn effecten zijn.
Zelfs de fabrikanten van de vaccins weten dit niet, aangezien de vaccinaties nog maar net op de markt zijn en de onderzoeken hiernaar nog lopen.

Mijn advies aan jou is om te overwegen wat zwaarder weegt. Precies zoals de bijsluiters van de vaccinaties vermelden.

Stel jezelf even de volgende vragen:

 • Hoe gezond ben ik? Leef ik gezond, neem ik voldoende rust als dat kan, eet ik voldoende vitamines en mineralen en beweeg ik voldoende?
 • Hoe vaak ben ik ziek per jaar? En hoe ernstig ben ik dan ziek?
 • Hoe lang heb ik al een kinderwens, hoe groot is mijn verlangen om in dit leven nog een kindje op de wereld te zetten?
 • Stel, in het ergste geval, de vaccinatie geeft wel ernstige bijwerkingen bij mij. Zou ik daarmee kunnen leven?
 • Stel, in het ergste geval, de vaccinatie geeft wel (ernstige) bijwerkingen bij mijn ongeboren baby. Zou ik daarmee kunnen leven?
 • Wie is er eigenlijk aansprakelijk als ik of mijn baby zal lijden onder de bijwerkingen van het vaccin? (niet de overheid of de fabrikant van het vaccin)

 

Universele hulp inschakelen – De spirituele kant van dit alles

Ik heb ervoor gekozen om mijn visie op het vaccin, op het hele leven, in een ander blog te delen. Dit om jou vooral bij jezelf te laten blijven in de keuze die jij maakt. Besluit je om verder te lezen? Dan kun je verwachten dat ik je vertel over angsten, over het ego, over de Wet van Aantrekkingskracht, over psychosomatiek en mijn ervaringen hiermee. Ook vertel je hoe ik Covid-19 heb doorgemaakt en hoe ik hier weer van genezen ben.

Dank je wel voor het lezen en als ik het volgende blog af heb, deel ik op deze plek de link er naartoe.