Welk verhaal is jouw werkelijkheid?

We vertellen onszelf de hele dag verhalen, van hoe wij de wereld zien en hoe deze zou moeten zijn. Zo verteld elk individu een eigen verhaal en elk verhaal is anders. Dat heeft weer te maken met de ‘bril’ die je op hebt. Iedereen ziet de wereld door een andere bril. Deze bril is gevormd door ervaringen vanuit het verleden. Wat je geleerd hebt en meegemaakt. Dit wordt ook wel het referentiekader genoemd. Wat je ziet, hoort, hoe je reageert en handelt, doe je allemaal vanuit jouw referentiekader. Dit is jouw verhaal, jouw werkelijkheid.

Een goed voorbeeld om dit te kunnen begrijpen zijn twee zusjes die allebei de scheiding van hun ouders meemaken. De scheiding zelf verloopt zo dat de ouders op een dag tegen de zusjes vertellen dat ze uit elkaar gaan en dat papa ergens anders gaat wonen. Ze hebben te vaak ruzie met elkaar, zijn niet meer verliefd en weten zeker dat het beter is om apart te wonen. De zusjes zullen bij mama blijven wonen en af en toe naar papa toe gaan.
Deze situatie is helder en niet veranderlijk.
Het ene zusje heeft een sterkere band met papa en voelt meer onbegrip en verdriet dan haar zusje. Het andere zusje is gevoelig en voelde het al een poosje aankomen. Zij vind de situatie ook pijnlijk, maar dit heeft een minder zware impact op haar leven.
Tien jaar later ervaart het ene zusje nog steeds problemen in haar dagelijks leven en ze heeft een bepaalde overtuiging aangenomen dat ouders nooit zouden mogen scheiden. Dit is namelijk te pijnlijk voor een kind om mee te maken. Zij denkt daarom 3x goed na of zij überhaupt kinderen wil met haar partner.

Het andere zusje heeft de overtuiging aangenomen dat het soms inderdaad beter is voor ouders om uit elkaar te gaan. Dit heeft verder geen impact op de keuze of zij wel of geen kinderen zou willen.

Dit is precies wat er elke dag in de wereld gebeurd. Iedere individu heeft een ander verhaal en zijn of haar ervaringen vormen hoe hij of zij naar de wereld kijkt.

Als je zielsgraag kinderen wilt en je deze wens al hebt vanaf je kinderjaren, dan kun je hierover allerlei verhalen (in jouw ogen, waarheden en aannames) vertellen. Je verteld ze tegen jezelf en wellicht aan anderen om je heen.
In jouw verhaal is het simpel; je hebt een leuke partner ontmoet waarmee je op dezelfde lijn zit. Jullie begrijpen elkaar, hebben dezelfde visie en zijn gelukkig samen. Je bent het niet altijd met elkaar eens, maar dat vinden jullie niet erg. Jullie hebben een prachtig huis gekocht en zijn klaar voor de volgende stap: kinderen.
Je zoekt uit hoe dat werkt met een vrouwelijke cyclus, want om eerlijk te zijn heb je hier nooit veel aandacht aan gegeven. Wanneer ben je vruchtbaar en wanneer is het beste moment voor de conceptie. Tijdens jouw vruchtbare dagen vrijen jullie rijkelijk en zou het niet anders kunnen dan dat jij zwanger raakt. Echter, twee weken later breekt gewoon je menstruatie door. Je snapt het niet, want één en één is toch twee?

Nu heb je jezelf al een verhaal verteld en dit verhaal wordt langer. Namelijk dat je zwanger had moeten zijn. Nu ga je twijfelen aan jezelf; wat heb ik verkeerd gedaan? Kan ik wel zwanger worden? Is er misschien iets mis met mij of met mijn partner?
Je partner maakt zich weinig zorgen, zijn verhaal is namelijk dat het de volgende vast wel lukt. Dit was immers de eerste poging en hij staat er nuchter in.

Zo zie je dat elk individu een zelfde situatie door een heel andere bril bekijkt. Dit betekent ook dat jij op elk gewenst moment jezelf een ander verhaal kan vertellen. Je hoeft alleen maar een andere visie aan te nemen, en dus een andere bril op te zetten. Dit kun je ook weer heel letterlijk nemen en eens de echte bril van iemand anders opzetten. Je zult zien dat je de wereld anders waarneemt.

Elk verhaal is voor elk persoon de werkelijkheid. Hoe meer je ergens in gelooft, hoe meer jouw wereld zich daarnaar vormt.
Als jij jezelf op elk moment een ander verhaal kunt vertellen, dan kun jij dus jouw wereld veranderen.

Nog een voorbeeld;
Ans heeft een heel nare jeugd gehad met agressieve ouders die vaak teveel drank en drugs gebruikten. Ans is daardoor gevormd als meisje. Haar ouders hadden weinig aandacht voor haar en als die er was, was het verre van liefdevolle en zorgzame aandacht.
Ans was vaak bang en verbloemde dit door van zich af te slaan op school. Ze wilde niets liever dan gehoord en gezien worden, alleen geloofde zij er niet in dat zij het waard was. Ze was boos op haar ouders en boos op de wereld. Onveilige hechting thuis maakte dat zij zich altijd onveilig voelde. Voor haar was de beste strategie om van zich af te slaan en schoppen, want dat had ze zo geleerd en werkte voor haar het beste.
Toen Ans 25 was, was haar strategie nog steeds hetzelfde. Zij geloofde dat zij nou eenmaal zo was. Het verhaal dat zij zich vertelde was dat ze er niets aan kon doen, ze was nou eenmaal verpest als kind. Dus zo moest men haar maar  accepteren.
Wat Ans niet zag, is dat zij haar eigen werkelijkheid creëerde. Door zichzelf elke dag hetzelfde verhaal te blijven vertellen, bleef dat haar werkelijkheid.
Als Ans echt een ander leven zonder agressiviteit, mét meer liefde en positieve aandacht zou willen, hoeft ze zichzelf alleen maar een ander verhaal te gaan vertellen. Een andere bril op te zetten.
In het begin is dit hard werken en vraagt veel doorzettingsvermogen. Maar als zij eenmaal gaat geloven in haar nieuwe verhaal, dan zal haar werkelijkheid daarnaar gaan vormen.

Hoe kan een nieuw verhaal werkelijkheid worden?
Wij leven op Aarde met verschillende Universele wetten. Eén daarvan is de Wet van Aantrekkingskracht. Deze wet zegt heel simpel; wat je wenst zal naar je toe komen. Gelijke polen trekken elkaar aan. Als jij volmondig in een verhaal geloofd, alsof het al zo is, dan zal dat gebeuren.

Je merkt dit al in de kleinste dingen. Je wilt misschien een nieuwe auto en ineens zie je overal die auto rijden. Of je wilt misschien een baby, dan valt je op dat je ineens overal baby’s ziet. Eerder was je dit nog niet opgevallen, niet omdat het er niet was, maar omdat dit nog niet in jouw verhaal was opgenomen.

Nu weer even terug naar het hebben van een kinderwens.
Welk verhaal vertel jij jezelf?
Geloof jij dat jij niet gemakkelijk zwanger kunt worden omdat je misschien een aandoening hebt die dat moeilijk maakt? Dan ben jij gaan geloven in het verhaal dat jij moeilijk zwanger kunt worden.

Wat zou er gebeuren als jij gaat geloven dat jij ondanks die aandoening, gemakkelijk zwanger kunt worden?
Is dat makkelijk of niet? Het kan zijn dat jouw ego er een stokje voor gaat steken, of niet? Want jouw ego zal je vertellen dat het echt niet kan, want zus en zo en cijfers dit en dat hebben medisch en statistiek bewezen dat het echt niet anders is dan dit …
STOP! Dit is weer een verhaal. Een verhaal waar jij in gelooft.

Wat zou er gebeuren als ik jou nu een ander verhaal vertel, namelijk dat het de bedoeling was dat jij niet gemakkelijk zwanger zou raken omdat jij meer mag gaan vertrouwen op je intuïtie.

Je bent niet zonder reden bij mij gekomen. Ik help jou in verbinding te komen met jouw intuïtie en ik help jou contact te maken met het perfecte zielskindje voor jou en je eventuele partner. Zonder dit besef, zonder die aandoening, had jij gewoon je leven voortgezet zonder op of om te kijken. Jij was dan gemakkelijk zwanger geworden en had niets veranderd aan jouw visie op de wereld.
Maar het was de bedoeling om wakker geschud te worden! En nu jij dit weet, is er geen weg meer terug naar dat oude leven. Jij gaat nu stapje voor stapje in een nieuw verhaal geloven.

Waarom moet ik dat leren?
Zoals je misschien wel hebt beseft veranderd de wereld om ons heen constant. Er is altijd evolutie, zonder evolutie is er geen leven. Stilstaan is namelijk geen optie. Als een plantje stilstaat in groei, gaat het dood. Dit is de Universele Wet van Ritme; alles wat bestaat is altijd in beweging. Alles is namelijk energie en bestaat uit een ritme, een cyclus. Hierdoor ontstaat tijd en ruimte, ontwikkeling en verandering. Simpel gezegd: Ga met de stroming van het leven mee, dan bereik je meer. Probeer je tegen de stroming in te zwemmen? Dan zal je merken dat je meer moeite ervaart.

Even een paar korte voorbeelden van evolutie.

  • De eerste mensen op Aarde zagen er heel anders uit als hoe wij er tegenwoordig uitzien.
  • Als je een zaadje plant, groeit het uit tot een stekje en vervolgens tot een plant. De plant groeit door en door en door.
  • Kon je vroeger niet zwanger worden? Dan zou je gewoonweg altijd kinderloos blijven. De medische wetenschap is zodanig ontwikkeld dat er nu veel meer medische mogelijkheden zijn.
  • Ons bewustzijn veranderd. Vijftig jaar geleden was je nog raar en zweverig als je met overleden zielen kon praten. Nu is dat normaal geworden en zijn er steeds meer mensen die dit kunnen, dat komt simpelweg omdat ons gevoelssysteem meer ontwikkelt is.
  • Wat er op dit moment gebeurd als het niet lukt om zwanger te worden, is dat de Wet van Aantrekkingskracht aangesproken wordt om jouw droomleven te creëren. Door jezelf een nieuw verhaal te vertellen, kun jij zwanger worden en jouw toekomstige kindje op de Aarde verwelkomen.

Bij deze laatste ontwikkeling in onze evolutie kom ik kijken. Als Adoula help ik jou en je eventuele partner om alle angsten en blokkades los te laten die in de weg staan om in je nieuwe verhaal te kunnen geloven. Samen schrijven we aan dat nieuwe verhaal en ondersteun ik jullie zonodig dagelijks om dit in jullie fysieke werkelijkheid te brengen. We maken verbinding met het zielskindje die in jullie nieuwe verhaal staat geschreven en halen hem of haar naar de Aarde toe.

Jullie leven zal nooit meer hetzelfde zijn…

Ben jij er klaar voor om aan een nieuw verhaal te beginnen? Je kunt NU al beginnen!

Heel veel plezier!

Liefs, Amanda

Klik hier om jouw nieuwe verhaal te beginnen