Ik ben een echte zonaanbidster. Zodra het zonnetje schijnt, schijn ik ook; ik straal en ben intens gelukkig dan.
Als het ’s zomers 30 graden is geniet ik! Maar zodra ik ’s avonds op de bank zit (en het is evengoed nog 25 graden in huis) kan ik al een dekentje over mij heen trekken… (Geen grapje dit!) Ook koud water; douche, zee, zwembad. Brrrr niks voor mij!

ZWEMMEN TUSSEN HET IJS EN SNEEUW

Hier moest verandering inkomen en bij mijn vriendin Roos zag ik foto’s verschijnen van zwemmen tussen ijsblokjes in de sneeuw.. WHAT!?
Nee, ik dacht niet: Die is gek.  Ik dacht: Dat wil ik ook doen! Dat GA ik ook doen!

Wat bleek? Dat dit zwemmen in koud water er niet alleen voor zorgt dat je beter tegen de kou kunt, maar het is ontzettend goed voor je immuunsysteem!

Ik ging gelijk AAN!

MINDSET IS DE SLEUTEL (jaja, daar is ie weer)

Ik gaf me op voor de workshop van de ‘Wim Hof Methode’.
Weetje wel, The Iceman… Die Nederlandse man die zijn lichaam echt pusht to the limits en alles wat hij doet is inmiddels wetenschappelijk bewezen effectief! (voor wie houdt van wetenschappelijke onderbouwingen)

Zijn methode heeft 3 pijlers: Ademhaling, Koude therapie en Commitment.

Door bewuste ademhaling krijg je meer energie, minder stress, een sterker immuunsysteem én je kunt er ziektes/aandoeningen mee minimaliseren of zelfs van genezen!

Door blootstelling aan kou balanceer je o.a. je hormoon spiegels (goed om te weten als je een kinderwens hebt!), je slaapt beter en je krijgt een betere endorfine aanmaak (weet je wel… die happy feelings)!

Naast bovenstaande is commitment en mindset ook belangrijk. Doorzetten, positieve mindset en controle over jouw gedachten kun je jouw eigen lichaam en geest masteren.

PUSHING MY LIMITS

Ik houd er van om te experimenteren hoe ik mijn lichaam en geest beter samen kan laten werken. Tot hoe ver kan ik gaan, wat doet mindset met controle en doorzetten?
En hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn blokkades en angsten weggaan?
Net zoals hoe ik mijn klanten (vrouwen met kinderwens & zwangerschap) ondersteun en samen zoek naar een perfecte balans, blijf ik zelf ook ontwikkelen en zoeken naar de juiste balans in mijn leven.

Hoe creëer ik mijn droomleven?

Want dit droomleven komt niet aanwaaien… daar moet ik echt wel iets voor doen. En jij ook.
De sleutel tot creatie van jouw droomleven is doen waar je blij van word, in flow & met ease.

En uit die comfortzone stappen, pushing limits. Je ego zorgt wel dat je veilig in je bubbel blijft, die waarschuwt dat je bepaalde dingen niet moet doen. Want dat is eng, onveilig en gevaarlijk.
Maar juist buiten die comfortabele zone ligt groei! Als jij iets nieuws in je leven wilt, zul je buiten je bekende kaders moeten denken en stappen.

Dat ben ik ook maar eens gaan doen…

De workshop zelf werd gegeven door Monique Olie van Learn 2 be you en René Valk die gecertificeerd instructor is om de Wim Hof methode aan anderen te mogen leren.
Na een heleboel rust, gezelligheid, gekkigheid en uitleg gingen we een ademsessie in.
Er werd vooraf verteld dat je je wat licht in je hoofd kon gaan voelen en wellicht tintelingen in je vingers en handen. Ik schrok… Hier werd iets aangeraakt in mij en ik schoot vol emotie. Angst, verdriet en weerstand kwamen naar boven. (Goed hé, hoe je lichaam en geest samenwerken… ze halen precies datgene naar boven wat gezien wil worden zodat je er iets mee kunt doen.)

Ik vroeg Monique om mij hier even doorheen te helpen en dat deed ze. Ik ging met een heel veilig en lichtelijk enthousiast gevoel de ademsessie in. Na ongeveer een uurtje mochten we er weer uitkomen. Ik heb liggen huilen en liggen lachen tijdens de sessie. Ik was in trance en in een of andere droomwereld, heerlijk! Heel bijzonder hoe je lichaam na een flinke shot aan zuurstof meerdere minuten achter elkaar gewoon even niets nodig heeft… Echt wonderlijk!

Toen we allemaal weer een beetje geland waren op Aarde gingen we naar buiten.

Daar stond ie hoor: Het ijsbad.

Brrrr, dat zag er wel spannend uit. Ik had echt geen idee hoe mijn lichaam zou reageren op dat ijskoude water van 3 graden Celsius…

Voordat ik het bad in stapte nam René me even mee zelffocus en bewuste ademhaling. En dan het water in. Stap voor stap. Het was echt heel koud en ik voelde de druk op mijn longen. René bleef erbij, observerend en aangevend wat ik mocht doen. Damn wat voelde ik me geweldig!
Die rush van angsten, ego en kracht zijn heel apart om allemaal tegelijkertijd te ervaren.
Mijn ego wilde me uit dat ijskoude bad hebben maar mijn innerlijke kracht vond van niet.

Pas op het moment dat je je comfortabel voelde, was het goed. Lekker achterover leunen, bewust blijven ademen en focussen op je lichaam. Geweldig!

I DID IT !!! Yeahhh!!!

 

En jij kunt dit ook! De reden dat ik mijn ervaring deel is om twee redenen:

1. Omdat jij door deze methode ook te volgen echt veel gezonder en gelukkiger kunt worden!

2. Omdat dit gaat om mindset – gedachte kracht en doorzettingsvermogen.
Als jij iets echt heel graag wilt, dan moet je er voor de volle 100% voor gaan. Een twijfelachtige mindset gaat jou echt niet bij jouw doel brengen, daar moet je voor aan het werk.

Je moet het heel zeker weten.

Hoe de wet van aantrekkingskracht hierbij komt kijken is dat jij, op het moment dat jij die keuze hebt gemaakt voor jezelf, jouw verlangens gemanifesteerd gaat krijgen.

Het Universum en de hele wereld om jou heen, kan niet anders dan situaties, mensen en ervaringen op jouw pad te brengen zodat jij jouw droomleven krijgt!
Je hoeft er alleen maar in te geloven dat dit gaat gebeuren.

Zo kom ik elke week weer nieuwe mensen tegen die een stukje meelopen op mijn pad.
Prachtige zielen, stuk voor stuk.
Ik kom in nieuwe situaties terecht die me elke keer een stapje verder helpen op weg naar zelfinzicht en groei.

Jij kunt dit ook

Je hoeft uiteraard niet in een ijsbad te stappen als je dit echt niet wilt, er zijn nog 101 manieren om aan je mindset te werken!

Mail mij als je vragen hebt, een sessie met mij wilt plannen of een persoonlijk plan op maat.

Liefs, Amanda Lees

https://www.amandaleescoaching.com